Politika

Инглиш: Искористити озбиљан ангажман запада

САРАЈЕВО - Лидери у БиХ треба да искористе тренутак озбиљног ангажмана запада и постигну договор о реформама, које ће убрзати интеграције у ЕУ и НАТО, изјавио je данас амерички амбасадор у БиХ Чарлс Инглиш.


Званичници САД и ЕУ допутовали су данас у Сарајево ради наставка разговора са политичарима из БиХ о превазилажењу застоја који угрожава стабилност земље и ширег региона.

"Имамо пажњу највиших лидера САД и ЕУ. Локални лидери морају да схвате да je сада вријеме да искористе ту пажњу и учинс неопходне компромисе, који ће БиХ гарантовати бржи пут ка евроатлантским итггеграцијама", рекао je Инглиш Ројтерсу.

Он је додао да пакет реформи о којем ће се разговарати 20. и 21. октобра, укључује мјере у вези са затварањем канцеларије високог предстваника и уставним реформама.

Три бивша висока представника у БиХ - Британац Педи Ешдаун, Аустријанац Волфганг Петрич и Нијемац Кристијан Шварц-Шилинг апеловали су да међународна заједица задржи "резервна овлаштења ради међународних гаранција о миру у БиХ послије затварања ОХР".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog