Politika

Бутмир: На дневном реду нацрт амндмана на Устав, војна и државна имовина

БАЊА ЛУКА - На дневном реду сутрашњег састанка у Бутмиру лидера парламентарних странка из Републике Српске и Федерације БиХ са представницима САД и ЕУ требало би да буду три теме, и то војна имовина, државна имовина и нацрт амандмана на Устав БиХ.


Потпредсједник ПДП Слободан Наградић рекао је да, уколико се на дневном реду нађе приједлог САД и ЕУ који се односи на нацрт амандмана на Устав БиХ, тај приједлог не нуди шансе за договор.

Осим Наградића, у делегацији ПДП сутра ће у разговорима учествовати и потпредсједник ПДП Бранислав Бореновић, те чланови Главног одбора Бранко Докић и Перица Бундало.

У војној бази међународних снага у Бутмиру код Сарајева сутра се настављају разговори представника САД и ЕУ са лидерима водећих политичких партија у БиХ, чији је циљ успостављање функционалнијих институција на државном нивоу како би БиХ могла да напредује ка евроатлантским интеграцијама.

На првом састанку у Бутмиру 9. октобра званичници САД и ЕУ представили су лидерима политичких партија принципе неопходне за убрзање реформи на путу БиХ ка евроатлантским интеграцијама, али учесницима састанка нису понудили никакав документ.

На првом састанку у Бутмиру учествовали су лидери СНСД Милорад Додик, потпредсједник ПДП Бранислав Бореновић, лидер СДА Сулејман Тихић, Странке за БиХ Харис Силајџић, ХДЗ БиХ Драган Човић, ХДЗ 1990 Божо Љубић и СДП БиХ Златко Лагумџија.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog