Politika

Додик вечерас у Сарајеву са представницима ЕУ

БАЊА ЛУКА - Предсједник СНСД Милорад Додик састао се данас у Сарајеву са представницима САД, а очекује се да се вечерас састане и са представницима ЕУ.


Додик се у 16.00 часова састао са замјеником државног секретара САД Џејмсом Штајнбергом, бившим америчким амбасадором у БиХ Клифордом Бондом, замјеником помоћника државног секретара САД Стјуартом Џонсом и амбасадором САД Чарлсом Инглишом.

Додик и потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић требало би да у 21.00 час разговарају са шведским амбасадором у БиХ Бозеом Хедбергом, министром спољних послова Шведске Карлом Билотом, европским комесаром за проширење Олијем Реном и високим представником у БиХ Валентином Инцком.

Овом састанку присуствоваће и шеф Кабинета премијера РС Жељка Цвијановић.

Федерални медији јавили су да су завршени и састанци Штајнберга са лидерима СДП и Странке за БиХ Златком Лагумџијом и Харисом Силајџићем, те с лидером СДА Сулејманом Тихићем.

У војној бази међународних снага у Бутмиру код Сарајева сутра се настављају разговори представника САД и ЕУ са лидерима водећих политичких партија у БиХ, чији је циљ успостављање функционалнијих институција на државном нивоу како би БиХ могла да напредује ка евроатлантским интеграцијама.

На првом састанку у Бутмиру 9. октобра званичници САД и ЕУ представили су лидерима политичких партија принципе неопходне за убрзање реформи на путу БиХ ка евроатлантским интеграцијама, али учесницима састанка нису понудили никакав документ.

На првом састанку у Бутмиру учествовали су лидери СНСД-а Милорад Додик, потпредсједник ПДП Бранислав Бореновић, лидер СДА Сулејман Тихић, Странке за БиХ Харис Силајџић, ХДЗ БиХ Драган Човић, ХДЗ 1990 Божо Љубић и СДП БиХ Златко Лагумџија.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog