Republika Srpska

РС: Ове године нема поскупљења струје

ТРЕБИЊЕ - У Републици Српској до краја године неће бити поскупљења електричне енергије, јер до сада ниједно електропривредно предузеће није поднијело захтјев за покретање тарифног поступка, изјавио је данас предсједник Регулаторне комисије за енергетику РС Миленко Чокорило.


"Имамо информације да се припремају захтјеви за покретање тарифног поступка и ових дана их очекујемо", рекао је Чокорило и додао да захтјеве припремају диструбутивна предузећа и двије термолектране.

Чокорило је навео да је обавеза Регулаторне комисије да размотри захјеве и да процедура траје око мјесец и по дана.

Директор "Електропривреде РС" Бранислава Милекић раније је најавила да је могуће поскупљење струје, али је навела да ће због економског положаја потрошача електричне енергије у РС захтјеви електропривредних предузећа обухватити само нужне корекције.

Она је истакла да је процјена показала да је имовина у неким предузећима потцијењена и те да ће се послије усвајања процјене морати прокњижити резултати процјене, што ће имати за посљедицу повећање трошкова амортизације, а то ће довести до благе корекције цијена електричне енергије.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog