Tema nedelje

Присајединиле се Српска странка РС и СДС

БАЊА ЛУКА - Предсједник Српске демократске странке Младен Босић и замјеник предсједника Српске странке Републике Српске Ђорђе Умићевић потписали су данас у Бањој Луци Споразум о присаједињењу Српске странке РС СДС-у.


Према овом споразуму, Српска странка РС фактички престаје да постоји, а њени чланови од данас су чланови СДС-а.

"Ово је нова фаза у политичким односима и фаза отварања СДС-а свима који могу допринијети новим идејама, новом курсу и јачању и опозиције и алтернативе у РС", рекао је Босић новинарима у Бањој Луци након потписивања Споразума.

Он је нагласио да СДС води прелиминарне разговоре са још неким ванпарламентарним и парламентарним странкама ради заједничких наступа пред парламентарне изборе, истичући да би преговори о формирању коалиционог блока требали да буду конкретизовани у фебруару или марту марту сљедеће године.

Замјеник предсједника Српске странке РС Ђорђе Умићевић рекао је да су преговори о уједињењу кратко трајали, јер је руководство и чланство Српске странке жељело да допринесу јачању СДС-а посебно у Бањој Луци.

"Увијек смо јавно подржавали СДС, а многе ствари које смо радили биле су врло блиске СДС-у", рекао је Умићевић.

Он је изразио наду да ће данашње потписивање Споразума ојачати опозицију у РС и да ће понукати и друге странке да приступе СДС-у.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog