Svijet

Русија гради фабрике наоружања у Венецуели

КАРАКАС - Русија гради фабрике наоружања у Венецуели, у којима ће производити аутоматске пушке АК-103 и оквире за муницију, док приводи крају склапање уговора о испоруци 53 војна хеликоптера овој држави, изјавио је данас руски амбасадор у Каракасу Владимир Заемски.


Заемски је рекао на конференцији за новинаре да руски инжењери и грађевинске компаније из Венецуеле граде постројења у којима ће једног дана бити запослено 1 500 људи.

Он није објавио датум завршетка радова на објектима у централној венецуеланској држави Арагва.

Јавност мало зна о детаљима војне сарадње и пројектима Русије и Венецуеле од када је на власт у овој земљи 2001. године дошао Уго Чавез.

Претходних година Венецуела је купила руско наоружање, које је коштало више од четири милијарде долара, укључујући 24 борбена авиона "сухој".

Критичари кажу да Каракас подстиче трку у наоружању у Латинској Америци, а Чавез тврди да модернизује војску у одбрамбене сврхе.

Када се Чавез вратио из посљедње посјете Москви у септембру, рекао је да је Русија пристала да позајми Венецуели 2,2 милијарде долара за куповину 92 тенка и ракетни систем С-300, који може да обара борбене авионе и крстареће пројектиле.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog