Sport

Почасна побједа Партизана у Европи

БЕОГРАД - Фудбалери Партизана побиједили су украјински Шахтјор на свом терену резулатом 1:0, у последњем колу Ј групе у Лиги Европе.Једини гол постигао је Ламин Дијара у шестом минуту.


Српски шампион је тако освојио прве бодове у последњој утакмици и опростио се од другог по јачини европског такмичења. Из групе Ј у даљи ток такмичења иду Шахтјор и белгијски Бриж, који је у другом мечу групе на свом терену побиједио француски Тулуз са 1:0.

Партизан је заслужено дошао до побједе којом је прекинуо црни низ од чак 12 пораза у групној фази у европским такмичењима. Тим Горана Стевановића играо је са више жеље током свих 90 минута, док су гости, чини се, у Београд дошли да 'одраде' посао. 

Утакмица је почела на најбољи могући начин по Партизан. Већ у шестом минуту Ламин Дијара је искористио грешку голмана Пјатова и са пет метара из окрета погодио гол Украјинаца за 1:0. 

Већ у 11. минуту ’црно-бели’ су лако могли и до другог гола, али је ударац Младена Крстајића главом зауставила пречка. У наредних 15-ак минута лопта се углавном кретала између два шеснаестерца, а Шахтјор је у првих пола сата упутио само један ударац ка голу Божовића. 

До краја првог дијела није било више прилика за гол. Партизан је преко Мореире и Томића организовао неколико опасних напада, али је након 45 минута остало 1:0. 

Партизан је боље почео и друго полувријеме. Иако није било шанси, напади домаћина дјеловали су конкретније, док је Шахтјор кружио око шеснаестерца Партизана, али без идеје. 

У 60. минуту због мање повреде сњежни терен напустио је Португалац Мореира, а умјесто њега последњих пола сата одиграо је Брана Илић.

Само четири минута након уласка на терен Бранислав Јовановић могао је да ријеши питање победника. Јовановић се изборио за једну лопту на десној страни, ушао је у казнени простор, али је слабо шутирао и Пјатов је лако зауставио тај покушај. 

У 79. минуту поново је одличан покушај имао Младен Крстајић. Бивши фудбалер Вердера сјајно је скочио након корнера Ломића али је његов ударац главом ипак заустављен на гол линији. 

До краја меча није више било прилика за гол, и Партизан је на крају забиљежио почасну побједу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog