Svijet

Нетанјаху позвао Ципи Ливни у владу

ЈЕРУСАЛИМ - Израелски десничарски премијер Бенјамин Нетанјаху позвао је опозиционог лидера и бившу министарку спољних послова Ципи Ливни да се придружи његовој Влади, соапштила је канцеларија предсједника Владе.


„Премијер је затражио од госпође Ливни да се придружи влади националног јединства, имајући у виду националне и међународне изазове са којима се Израел данас суочава“, наводи се у саопштењу.

Странка Кадима, на чијем је челу Ливни, појединачно је највећа партија у парламенту од 120 посланика. Кадима је уздрмана у посљедњих неколико дана извјештајима да је Нетанјаху извршио притисак на неколико њених посланика да се придруже његовој коалицији.

Ливни није одбацила могућност да прихвати понуду.

„Увијек сам говорила да можемо да разговарамо о том питању, ако је ријеч о озбиљној понуди“, поручила је Ливни Нетанјахуу.

Израелски премијер је рекао лидеру опозиције да би будућа влада националног јединства била заснована на визији постојања јеврејске државе поред палестинске државе, саопштила је канцеларија предсједника Владе.

Нетанјахуова десничарска странка Ликуд тренутно је на челу коалиције која укључује ултрадесничарске и вјерске партије, као и Лабуристичку странку лијевог центра.

Ливни је послије избора у марту одбила сличну Нетанјахуову понуду.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog