Svijet

У Ираку 23 погинуло у бомбашком нападу

РАМАДИ - У два самоубилачка напада у централном дијелу града Рамадија на западу Ирака погинула су најмање 23 лица, а 30 их је рањено, укључујући и Касима Мухамеда, гувернера провинције Ал-Анбар, према последњим подацима из болнице.

Ирачка државна телевизијска станица јавила је раније да је међу погинулима гувернер провинције Анбар, али је његов замјеник Хикмет Калаф рекао да је Мухамед преживио напад и да је пребачен у болницу.

У полицијском саопштењу наводи се да су се напади догодили један за другим у кратком временском размаку у централном дијелу Рамадија, удаљеног око 100 километара западно од Багдада.

Око 9.30 часов аутомобилбомба експлодирао је на раскрсници у центру града док се друга експлозија догодила недалеко од конвоја возила у тренутку када је гувернер требало да крене на церемонију изван града, наводи полиција

У три напада која су извршена 11. октобра погинуло је најмање 19 лица у Рамадију, бившем средишту побуне сунитских муслимана.

Рамади се налази око 100 километара западно од Багдада, у највећој ирачкој провинцији Ал-Анбар у којој је већинско сунитско становништво.

Ова провинција је постала релативно мирна од када су лидери локалних племена пружили подршку безбједносним снагама у борби против Ал каиде.

Међутим, недавна серија напада изазива страховања да ће се стопа насиља повећати пред одржавање општих избора заказаних за март 2010. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog