Svijet

Jeмен: Америчка амбасада почела са радом

САНА - Америчка амбасада у Јемену данас је поново почела са радом, два дана након што је затворена због терористичких пријетњи Ал каиде и дан након антитерористичке акције у Јемену која би требало да покаже спремност да се заштите странци и њихова представништва.


Британска и француска амбасада су и даље затворене док остала њихова представништва раде уз ограничени приступ у њиховим канцеларијама.

У саопштењу које је објављено на интернет сајту америчка амбасада прецизира да је одлука о поновном отварању донесена дан након успјешне антитерористичке акције коју су провеле јеменске снаге безбједности у сјеверном дијелу главног града гдје су убијена двојица припадника Ал каиде.

"И даље постоје пријетње од терористичких напада на америчке објекте те се позивају Американци у Јемену да буду опрезни и да предузму мјере за сопствену безбједност", наводи се у саопштењу.

У саопштењу америчка влада захваљује Јемену за уложене напоре како би се растурила мрежа Ал каиде на Арабијском полуострву.

Претходно су из јеменског Министарства унутрашњих послова саопштили да су ухапсили петорицу терориста и потврдило да су власти у Сани спремне да осигурају безбједност страних амбасада и странаца у читавој земљи.

"Ухапшена су петорица терориста а двојица су убијена у региону Архаб", наводи у саопштењу јеменско Министарство и додаје се да ће се овакве акције наставити.

Министарство наводи да су појачане мјере безбједности око амбасада и мјеста које посећују странци.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog