Republika Srpska

Само Еклестон СААБ спасава

АМСТЕРДАМ - Власник Формуле 1 Берни Еклестон удружио се са инвестиционом фирмом из Луксембурга у покушају да спасе шведског произвођача аутомобила "СААБ".


 

Власничка компанија "Џенерал моторс" саопштила је раније да ће "СААБ" бити затворен уколико се убрзо не пронађе купац за фирму која годинама послује са губицима.

Еклестон је упутио заједничку понуду са приватном фирмом "Гени капитал".

Холандски произвођач луксузних аутомобила „Спајкер“ такође је упутио побољшану понуду за куповину фирме која производи аутмобилске моделе "9-3" и "9-5".

"Гени" је саопштио да ће се "агресивно залагати за успјешно закључење трансакције са свим релевантним кционарима те компаније".

У саопштењу се наводи да "СААБ има огромну вриједност као марка на кључним тржиштима аутомобила" и да га краси "имиџ иновативности".

"Џенерал моторс" покушава да прода шведску фирму већ годину дана. Директор америчког гиганта Ед Витакер недавно је изјавио да сумња да ће бити закључен уговор о продаји "СААБ-а".

"Сви се надамо да су ове понуде довољно добре да би их Џенерал моторс размотрио", изјавио је портпарол "СААБ-а" Ерик Герс.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog