Politika

Српска има амблем, шта ће јој грб?!

БАЊА ЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић рекао је да се у овом моменту у РС у пуном капацитету користи амблем и да у овом сазиву парламент неће отварати питање о грбу.


"Амблем је у потпуности супституисао ранији грб РС у свим апликацијама, од оних службених просторија, па до разних докумената, гдје смо избјегли административне проблеме. У овом моменту, мислим да је то адекватно рјешење, до момента или историјских околности када ће РС моћи да квалитетно одлучи о свом грбу", нагласио је Радојичић.

Радојичић је подсјетио да је прича о грбу вишегодишња прича која још није завршена, подсјетивши да задњи приједлог Комисије за симболе, који је Народна скупштина РС усвојила, није прошао Уставни суд РС.

Он је додао да је Комисији истекао мандат и да је парламент закључио да у овом сазиву то питање неће бити отварано, те да је на наредном сазиву да одлучи да ли ће отварати питање грба.

Говорећи о амандманима на Устав РС, Радојичић је навео да су они у стали у Вијећу народа, јер је Клубу Бошњака споран амандман који дефинише Бању Луку главним градом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog