Sport

Звијезда славила у Чешкој

Кошаркаши Црвене звезде побиједили су у Чешкој екипу Нимбурка са 65:60 (19:19, 17:22, 16:8, 13:11) у првој утакмици друге фазе Еврокупа.


Најефикаснији у редовима црвено-белих био је Американац Мајк Тејлор са 19 поена, али је и направио седам грешака. Звезда ће наредног уторка у хали Пионир дочекати представника Шпаније Гран Канарију.

У првој европској утакмици коју су одиграли без капитена Тадије Драгићевића, који је у међувремену постао члан Лотоматике, Црвена звезда је до тријумфа дошла у врло узбудљивој завршници. За разлику од дуела које су црвено-бели изгубили у последњим секундама у Загребу од Загреба и у Београду од Олимпије, овога пута приказали су много сигурнију игру и на крају уписали значајан тријумф који може много да им помогне у пласману у четвртфинале.

Чврста одбрана уз сигурне пенале Тејлора и Кешеља донијели су црвено-белима тријумф у Чешкој, где су у припремном периоду прошлог љета од исте екипе испраћени са значајним минусом. Овога пута чета тренера Трифуновића ни једног тренутка није одустајала. Чак ни у тренутку када је Нимбурк имао 10 поена вишка пред полувријеме, Звезда је показала снагу и на одмор отишла са само пет минуса.

 

ЧЕЗ Арена, гледалаца: 6.328, судије: Драбиковски (Украјина), Шулга (Украјина), Калпакас (Шведска).

 

НИМБУРК: Бенда 14, Соколовски 6, Пумпрла, Валц, Кремен 3, Нећаш 4, Ли 6, Шлезак 7, Луис 11, Ричи 2, Лензли 7.

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кешељ 11, Кикановић 3, Радосављевић, Рондовић, Тејлор 19, Недовић, Стевић 9, Радивојевић 3, Виденов 4, Штимац 10, Бакић, Бјелица 6.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog