Sport

Ози опен: Бол у стомаку зауставио Ђоковића

Пети пут у седам до сада одиграних међусобних мечева Жо Вилфред Цонга побиједио је Новака Ђоковића и у полуфиналу Аустралијен опена играће против Роџера Федерера!


Француз је послије исцрпљујуће борбе на Род Лејвер арени побиједио српског тенисера у пет сетова (7:6, 6:7, 1:6, 6:3, 6:1) за непуна четири сата игре.

Да је, евентуално, добио први сет у коме је водио 5:2, Ђоковић је можда и могао раније да ријеши меч са Цонгом у своју корист и спријечи каснију агонију.

Овако, најбољи српски тенисер, упркос вођству од 2:1 у сетовима, није издржао против ривала којег  је побиједио у финалу "Ози опена" прије двије године, али ни против стомачног вируса, што га је у великој мјери онемогућило да пружи јачи отпор Французу, нарочито у посљедњем сету када се малтене вукао по терену.

Ђоковић је испустио први сет у тајбрејку, иако је у сету имао предност, а резултат у одлучујућем сету је био 10:8.

И у другом сету је Ђоковић направио брејк, али и посустао и изгледало је да ће изгубити и други сет. Ипак је успио стићи до тајбрејка и освојити сет.

У трећем је Ђоковић демолирао Цонгу, везавши у једном тренутку три гема без изгубљеног поена. Већ при крају сета осјетио је болове у стомаку, који су се повећавали, тако да је у четвртом сету Цонга освојио два почетна поена.

Услиједио је излазак са терена, након којег Ђоковић није био онај стари, али је до краја сета освојио 3 гема. У одлучујућем сету Цонги нијепреостало ништа друго него да доминира над немоћним противником.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog