Sport

Французи без пораза до злата

Рукометна репрезентација Француске је у финалу Европског првенства побиједила Хрватску резултатом 25:21 те је тако у једном циклусу спојила оно што никоме до сада није пошло за руком: освајање олимпијског, свјетског и европског злата.


Рукометаши Француске су још једном потврдили да су најбоља селекција на свијету. Репрезентација коју води Клод Онеста је направила оно што ће након ње мало ко поновити. У само двије године, Карабатић и друштво су узели злато у Пекингу, а наког тога наслове свјетског и европског првака. Селекција која је првенство почела тешко освојеним бодом против Мађарске, ишчупаном побједом против Чешке, у другом дијелу је играла све боље и боље и на крају је првенство завршила без пораза.

Французи су до новог наслова дошли фантастичном серијом 5:0 у само шест минута игре, у периоду од 32. до 38. минуте. Успјели су да са минус три у 28. минуту оду на плус четири седам минута касније. У само десет минута направили су невјероватних 9:1. Хрватска је до 28. минуте играла добро, држала је предност од два гола разлике, а када је Дувњак украо лопту и постигао гол из контре за 12:9, изгледало је да је Французима одзвонило.

Међутим, маниром искусне екипе, за мање од двије минуте Карабатић је дао два гола, Нарцис један и све је након 30 минута било као и на почетку. И онда је услиједио период када је утакмица преломљена. Карабатићевим голом Французи су повели а Нарцис је погодио за плус два.

Хрвати су покушали брзом игром али није ишло. Балићу је свиран преступ и док су рукометаши Хрватске стајали изненађени, Абало је у кратком периоду постигао два гола и то је било то.

Посљедњих десет минута Французи су добили са 4:3 и на крају славили са 25:21. Карабатић је постигао шест голова, Абало четири, Омејер је уписао дванаест одбрана од чега три седмерца. Код Хрвата најуспјешнији је био Зрнић са седам голова, Алиловић је имао тринаест одбрана. Хрватска крила су постигла само један погодак.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog