Sport

У баражу за ЕУРО 2012 Србија у групи са свјетским прваком

ВАРШАВА - Фудбалска репрезентација Србије играће са Италијом, Сјеверном Ирском, Словенијом, Естонијом и Фарским Острвима у Групи Ц квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано у Пољској и Украјини 2012. године.


Селекција Босне и Херцеговине играће у Групи Д са Француском, Румунијом, Бјелорусијом, Албанијом и Луксембургом, а Хрватске у Групи Ф са Грчком, Израелом, Летонијом, Грузијом и Малтом.

У Групи А састају се Њемачка, Турска, Аустрија, Белгија, Казахстан, Азербејџан, у Групи Б Русија, Словачка, Република Ирска, Македонија, Јерменија, Андора.

У Групи Е састају се Холандија, Шведска, Финска, Мађарска, Молдавија, Сан Марином, у Група Г Енглеска, Швајцарска, Бугарска, Велс, Црна Гора.

У Групи Х играће Португал, Данска, Норвешка, Кипар, Исланд, а у Групи И Шпанија, Чешка, Шкотска, Литванија, Лихтенштајн.

Пласман на завршни турнир, осим домаћина, обезбједиће још 14 репрезентација - побједници девет група и најбоља другопласирана екипа, док ће преостале другопласиране играти у баражу, који ће дати још четири учесника.

Свечана церемонија одржана је у Палати за културу и науку у Варшави, а куглице су "жребали" легендарни фудбалери, иначе амбасадори Европског првенства, Пољаци Андреј Шармах и Збигњев Боњек, и Украјинци Олег Блохин и Андреј Шевченко.

Утакмице Европског првенства 2012. играће се у осам градова - Вроцлаву, Познању, Гдањску, Варшави (Пољска), Љвову, Кијеву, Доњецку и Харкову (Украјина).

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog