Sport

Почео Гемакс, Типсаревић побиједио

Први носилац овогодишњег Гемаx Опена пласирао се у друго коло за 62 минута. Толико је било потребно Јанку Типсаревићу да у уторак поподне побиједи 228. тенисера свијета, Нијемца Симона Штадлера, са 2:0 (6:3, 6:4).


Типсаревић је првом противнику на 106.500 евра вриједном челенџеру у Београду, дозволио само један брејк и то у другом сету (2:4). Ипак, одмах се Јанко уозбиљио и добио наредна четири гема за пласман у другом колу, гдје ће играти са 224. тенисером света, Чехом Јаном Минаром.

Минар је, такође у уторак, са 2:0 у сетовима (6:3, 7:5) елиминисао 19-годишњег српског тенисера Николу Чачића, који заузима 1198. мјесто на АТП листи.

"Задовољан сам приказаном игром. Испунио сам планирано. Играо сам агресивно, нападао током целог меча. Крајем другог сета дошло је до малог пада концентрације (вођство противника од 4:2), али сам добрим ритернима већ у наредном гему исправио учињено и меч сигурно привео крају", прокоментарисао је Типсаревић, који је 2009. године елиминисан у другом колу Гемаx Опена, који припада елитној групи челенџера, Треторн Серије Плус.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog