Sport

Свјетска лига у ватерполу: Србија побједила у Шпанији

Ватерполо репрезентација Србије савладала је у Понтеведри домаћу селекцију Шпаније са 12:9 (3:2, 3:1, 3:2, 3:4), у утакмици посљедњег шестог кола Ц групе Свјетске лиге.


Актуелни прваци свијета раније су обезбиједили прво мјесто у групи и учешће на завршном турниру Свјетске лиге, на љето у Нишу, гдје ће играти и другопласирани Шпанци.

Како пишу шпански медији, српски ватерполисти су у утакмицу ушли фуриозно и направили серију од 3:0, коју су одржавали до полувремена, које је окончано резултатом 6:3 за изабранике Дејана Удовићића.

Друго полувријеме почело је на сличан начин као прво, па је Србија успела да направи још једну серију и, при резултату, 8:3, додоје и до највеће предности у читавом токо меча,

Услиједила је серија Шпанаца, који су предност Србије успјели да сведу на свега један гол, односно 9:8, али је услиједио "контра-удар" српских вареполиста, па је коначан резултат био 12:9.

Шпанија, која се и прер овог меча квалификова за наставак такмичења, искористила је утакмицу како би се што боље припремила за квалификациони турнир за Европско првенство које се сљедећег љета одржава у Загребу. Шпанци прву утакмицу у Истанбулу играју већ у петак.

Из даљег такмичења елиминисане су репрезентације Румуније и Турске.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog