Politika

Ристовић: Граонић одлази из моралних разлога

БАЊА ЛУКА - Помоћник министра за борачко-иналидску заштиту Републике Српске Радомир Граонић поднио је оставку на ту функцију из моралних разлога и Влада РС ће је прихватити на сутрашњој сједници у Бањалуци, потврдио је ресорни министар Раде Ристовић.


"У посљедње вријеме је ескалирао однос између Борачке организације РС и ресорног министарства, а самим тим и мог помоћника Граонића зато што су се у Предсједништву БОРС-а ревизијом борачких права нашли људи који нису изгубили статус, већ су добили нижу статусну категорију", рекао је Ристовић на данашњој конференцији за новинаре у Бањој Луци.

Ристовић је рекао да је из тих разлога Граонић у више наврата давао оставку на функцију, коју он није желио да прихвати.

Он је рекао да је након јучерашњег састанка са представницима БОРС, којем је присуствовао премијер РС Милорад Додик, Граонић оставку лично понудио, те да се оставка тренутно налази на његовом столу и да ће на сутрашњој сједници Владе РС бити усвојена.

"Граонић је из моралних разлога дао оставку, јер је желио да сачува дигнитет БОРС-а, ресорног министарства, а самим тим и Владе РС, јер су Влада РС и БОРС увијек били партнери", закључио је Ристовић.

Говорећи о ревизији борачких права у РС, Ристовић је рекао да је Централна ревизиона комисија до сада извршила свој посао правично и непристрасно у више од 60 општина РС, истичући да нико није био амнестиран од ревизије.

Он је рекао да је Комисија изузела око 7 500 невалидних рјешења и докумената над којима ће у наредном периоду бити проведена ревизија, истичући да је до сада 855 лица изгубило статус корисника или им је умањена статусна категорија.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog