Društvo

Добој: Предложене три локације за пијацу

ДОБОЈ - Општина Добој упутила је Влади Републике Српске приједлог за три локације, привременог карактера ради рјешавања проблема трговаца-закупаца на старој бувљој пијаци, саопштено је из кабинета начелника општине Обрена Петровића.


"Свјесни смо тешке материјалне ситуације у којој се налазе не само закупци, већ и сви грађани наше општине, те изражавамо увјерење да смо овим приједлозима пружили још један доказ да смо до сада, али да ћемо и у наредном периоду радити искључиво у њиховом интересу", наводи се у саопштењу.

У саопштењу су наведене три слободне локације на којима закупци на старој бувљој пијаци могу обављати своје дјелатности, од којих је једна на простору војне касарне у насељу Миљковац, а остале двије на простору Мјесне заједнице Усора.

 

Урбанистичко-грађевински инспектор Административе службе општине Добој 28. јула прошле године донио је рјешење о забрани кориштења објекта старе бувље пијаце и његово печаћење до прибављања потребне документације - урбанистичке сагласности, одобрења за грађење и употребне дозволе, које власник бувљака "Аутокомерц" није извршио, без обзира што продавци имају одговарајуће дозволе за рад.

Печаћење старе бувље пијаце у Добоју проузроковало је бурно реаговање закупаца тезги, који су 30. септембра прошле године почели са мирним протестима, прво испред објекта пијаце, затим испред зграде општине у Добоју, да би 27. марта, наставили протест испред зграде Владе РС, а 30. марта, као и 16. априла разговарали с премијером РС.

Предсједник Владе РС Милорад Додик је 16. априла, током састанка у Бањалуци са представницима Удружења закупаца бувље пијаце и добојске општинске власти, изразио жаљење што се протест пијачара уопште догодио и апеловао на добојску општинску власт да пронађу нову привремену локацију, коју би продавци са бувље пијаце користили до окончања управног спора и судског рјешења по тужби "Мегамаркета" и "Аутокомерца".

Већину продаваца на старој добојској бувљој пијаци чине избјеглице и расељена лица којима је то једни извор прихода

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog