Politika

Радикали (ипак) прешли цензус у Аранђеловцу

На једном бирачком мјесту у Аранђеловцу јуче је поновљено гласање на ванредним локалним изборима, а због гласова које је на том мјеста сада добила, СРС је прешла цензус. Тако је Српска радикална странка у општини Аранђеловац освојила два мандата, показују званични и коначни подаци Општинске изборне комисије.


Према званичним коначним резултатима ОИК, СРС је са гласовима освојеним на бирачком мјесту бр. 16 у Основној школи "Милош Обреновић", укупно освојила 5,29 посто гласова и добила два одборничка мандата, односно "узела" по један мандат Српској напредној странци и коалицији око Социјалистичке партије Србије.

Тако ће СНС укупно имати 12, умјесто 13 одборничких мјеста, а СПС шест, умјесто седам, док су остале странке и коалиције остале на истом броју одборничких мјеста као и 25.априла, када су одржани избори у општини Аранђеловац.

Према коначним, проглашењим резултатима, на ванредним локалним изборима странке које су прешле цензус освојиле су следећи број мандата и проценат гласова: СНС 12 одборника (укупно 25,76 посто гласова изашлих на изборе), ДС 10(21,23 посто), СПС шест (14,66 посто), по три одборника имају коалиција око Г 17 Плус (7,35 посто), НС (7,27) и ДСС (6,47), а по два мандата освојили су ЛДП (5,54) и СРС (5,29 посто).

Скупштина општине Аранђеловац укупно има 41 одборника.

На бирачком мјесту бр. 16 у Основној школи "Милош Обреновић" ОИК је поништила изборе одржане 25. априла и наложила понављање гласања, јер је у гласачкој кутији био један листић више од броја уписаних бирача.

На том бирачком мјесту уписана су 1.464 бирача, а јуче је на гласање изашло 939 грађана с правом гласа, односно 65,31 посто уписаних бирача.

Предсједник ОИК Иван Петровић изјавио је да је јучерашње поновљено гласање прошло у најбољем реду и да је бирачки одбор врло прецизно урадио свој посао.

Пошто су проглашени коначни изборни резултати, од почиње да тече законски рок од два мјецеца у којем треба да се конституише нова Скупштина општине Аранђеловац.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog