Politika

Очекују се тајни преговори Приштине и Београда

ПРИШТИНА - Међународна заједница припрема се за нове преговоре "Косова" и Србије, а ти разговори ће бити тајни, оцијенио је данас публициста и политички аналитичар из Приштине Ветон Сурои.


У изјави за ТВ Алсат М, Сурои је рекао да западном Балкану и даље пријети дестабилизација, док би "Косово" могло да буде извор тих процеса, због статуса кво у којем се налази.

„"Косово", као и увијек, чак и у садашњој ситуацији, може бити извор дестабилизације због чињенице да Србија својом политиком мијешања у "независност Косова" доприноси дестабилизацији региона. То што треба истаћи је да се очекује још већи притисак земаља ЕУ и САД за још један тајни процес преговора "Косова" и Србије за нормализацију односа”, оцијенио је он.

Према његовим ријечима, на Косову нема потребе за стварањем такозване замрзнуте ситуације.

Сурои је оцијенио да земље западног Балкана могу бити дио ЕУ 2020. године, а да наредних десет година треба искористити за уређивање односа у том дијелу Европе.

Према његовим ријечима, посебно мјесто у том процесу, чак и у већој мјери него до сада, треба да имају ЕУ и САД , укључујући и њихово ангажовање на рјешавању неспоразума око имена Македоније и Грчке.

Сурои је оцијенио да су катастрофална привредна ситуација и сиромаштво главни фактори који утичи на осјетљиву ситуацију на западном Балкану.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog