Sport

Јелена савладала Ану

Четврта тенисерка свијета Јелена Јанковић побиједила је данас у 2. колу WТА турнира у Мадриду Ану Ивановић са 2:1, по сетовима 4:6, 6:4 и 6:1. Јелена ће у 3. колу играти против домаће тенисерке Анабел Медине Гаригес.


Меч Јанковићеве и Ивановићеве који је трајао тачно 110 минута обиљежили су прије свега очајни сервиси обе тенисерке због чега је било 19 брејкова.

Ана је кренула боље показавши значајно унапријеђење у игри и нарочито кретању. Иако јој је сервис, као и Јелени, и даље главна бољка, више нема толико проблема са "ловљењем" лоптице у ваздуху. Јелена је насупрот њој, била у првом сету у грчу и нешто нервозније је узвраћала ударце па је, уз Анине страховите форхенде морала да капитулира резултатом 4:6.

Други сет је био најнеизвјеснији а обе српске тенисерке су се смјењивале што резултатски, тако и по доминацији на терену. Код резултата 3:3, Јелена мијења тактику и добром одбраном приморава Ану на озбиљне грешке, превасходно у ритернима и везује четири гема за изједначење у сетовима.

Ану је губитак сета потпуно пореметио и у трећем дијелу дуела више није личила себе. Добро познати губитак вјере у себе и потпуни пад концентрације у многоме је олакшао посао Јелени која није блистала, али је довољно поправила игру како би тријумфовала.

Јанковићева ће наредној рунди играти са домаћом тенисерком Анабел Медином Гаригес која је послије два сета савладала Марион Бартоли - 6:2, 6:0.

Гаригес, иначе 54. тенисерка свијета, је са Јеленом Јанковић до сада играла пет пута и забиљежила пет пораза, а последњи пут су се среле у Фед купу 2009. године када је Јелена славила после три сета.

Турнир у Мадриду завршава се 16. маја, а укупни наградни фонд износи 4.500.000 долара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog