Društvo

Делегација Катара у Сарајеву

САРАЈЕВО - У Сарајеву је данас почео експертски састанак делегација БиХ и Катара, који се одржава у оквиру Споразума о трговинској, економској и техничкој сарадњи, а током дводневног састанка посебно ће бити разматране могућности унапређења инвестиционе сарадње, првенствено подстицања улагања Катара у БиХ.


Из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ раније је најављено да ће на дводневном састанку бити разматране могућности за унапређење сарадње између БиХ и Катара, посебно у области трговине, енергетике, индустрије, инфраструктуре, туризма и пољопривреде.

У плану је и разматрање могућности за унапређење сарадње у области здравства, социјалне и културне сарадње, те визног режима.

Катарску делегацију чиниће представници Министарства привреде и трговине, Централне банке, Министарства финансија, Министарства индустрије и енергетике, Катарске инвестицијске агенције, те представници Индустријске трговинске коморе и Удружења бизнисмена.

Овај састанак је дио предстојеће друге сједнице Заједничког комитета о трговинској, економској и техничкој сарадњи БиХ и Катара, која ће бити одржана у јулу, током посјете високе државне делегације.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog