Društvo

Породице заробљених и погинулих најављују протесте у Сарајеву

Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске најавила је могуће протесте у Сарајеву, због игнорантског односа предсједника Владе Федерације БиХ Мустафе Мујезиновића према захтјеву за формирање комисије за утврђивање истине за страдање Срба у Сарајеву током рата од 1992. до 1995. године.


Ова организација наводи у отвореном писму федералном премијеру да је формирање комисије Мујезиновићева морална и уставна обавеза, те да он не жели ни да одговори на захтјев Тима Владе РС за координацију активности истраживања ратних злочина и тражења несталих лица за разговор.

"Присиљавате нас да поново, као 10. априла 2006. године, организујемо протесте породица погинулих у Сарајеву пред зградом Федерације БиХ. Питамо се да ли је то Ваш допринос трагању за истином, правдом и помирењем у БиХ", истиче се у отвореном писму.

Тим Владе РС за координацију активности истраживања ратних злочина и тражење насталих лица 28. априла упутио је Мујезиновићу захтјев за састанак не коме се требало разговарати о формирању Комисије за истраживање злочина над Србима у Сарајеву.

Према подацима београдског Центра за истраживање злочина над српским народом, у Сарајеву је током рата убијено више од 5.500 Срба.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog