Društvo

Да ли је Младић жив, одлучује се од сриједе

БЕОГРАД - Београдски адвокат Милош Шаљић предаће у сриједу ујутро београдском суду захтјев за проглашењем Ратка Младића мртвим, у име породице.


Шљаић је рекао да је данас поподне добио Младићев извод из матичне књиге рођених из Општинске службе Калиновик, те најавио да ће захтјев бити предат у Ванпарнично одјељење Првог основног суда, које се налази на Новом Београду.

Он је поновио да очекује да је захтјев бити позитивно ријешен и да ће суд поштовати закон.

„Предаћу захтев за проглашењем несталог лица за умрло. Нема законског рока у којем се овај захтев мора решити. То зависи од тога колико ће требати судији да прибави потребне доказе“, рекао је Шаљић.

Он је додао да је предложио поступајућем судији да прибави од надлежних органа Младићеву медицинску документацију.

„Надлежни органи цело време тврде да су знали где је, да су га виђали и чули, па сад морају коначно да се изјасне где су га виђали и чули“, додао је Шаљић.

Породица Ратка Младића подноси захтјев да се он прогласи мртвим, како би регулисала нека имовинска права, Адвокат Шаљић раније је изјавио да постоје сви услови да се Младић прогласи мртвим, јер га нико није видио ни чуо седам година и јер је био изузетно тешког здравственог стања.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog