Kultura

"357" у ДФК

Вечерас у Демофест клубу свира група ''357'' која ће промовисати свој посљедњи, шести албум „Најтраженији“, који су издали прошле године за ПГП РТС.


Састав, који носи назив ''Магнумове'' серије пиштоља,''357'' је почео са радом 1996. године у клубу "Магнум", гдје су свирали обраде бендова „Фејт но море“, „Нирване“, „Примус“, „Ред хот чили пеперса“, „Ролинс бенда“ итд.

У међувремену бенд је почео радити своје пјесме под утицајем хард рока, регеа, фолка и комбинација других жанрова у њиховој музици због којих су понијели епитет "кросовер" (на прелазу између жанрова) бенда.

Музичари из ''357'' су познати и по ''тешким'' обрадама популарних хитова из далеких им музичких праваца: ''Ја сам рођен у цвијећу ливада'' од Мирослава Илића, ''I just can't get you out of my head'' од Кајли Миног и другима.

Шуровали су и са навијачком сценом те се могу чути на компилацијама ''Делија Север'', а веома је популаран и њихов урадак инспирисан серијом ''Село гори, а баба се чешља''.

Бенд чине двије трубе, гитара, бубањ, бас гитара и вокал. Први албум "Пианисимо" који су издали за издавачку кућу "Ситy Рекордс" доживио је велики успјех.

Албуми:

„Пианисимо“, „Домаћи задатак“, „Трип ат 7“, "Из газда Жикине кухиње", "Маде ин Сербиа" (уживо албум), компилација "Најбоље од 357", ''Курчење-Магични квадрат'' и албум „Најтраженији“.

Цијена карте је 10 КМ, а концерт почиње око 22.00 часа.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog