Društvo

Ветерани безбједности за оштрију казнену политику

БИЈЕЉИНА - Удружење ветерана служби безбједности Републике Српске осудило је терористички напад у Бугојну и затражило пооштравање казнене политике за извршиоце ових и сличних кривичних дијела.


"Изненађују нас медијски наступи и изјаве руководилаца полицијских агенција и ентитетског министарства у којима ниједном ријечју не указују на одговорност за непредузимање адекватних мјера на оперативном и физичком обезбјеђењу сопствених објеката, као и надзор тих мјера, чији изостанак је у великој мјери допринио извршењу овог злочиначког дјела", наводи Удружење у саопштењу.

Удружење апелује на професионално поступање и сарадњу свих полицијских структура у БиХ у борби против криминала, посебно тероризма.

"Од законодавних и правосудних органа тражимо пооштравање казнене политике за извршиоце ових и сличних кривичних дијела", додаје се у саопштењу.

Удружење ветерана служби безбједности РС упутило је најискреније саучешће породици и колегама погинулог полицајца.

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Харису Чаушевићу, Насеру Палисламовићу, Емину Османагићу, Неџаду Кешки и Харису Шпаги, осумњиченим за терористички напад на Полицијску станицу у Бугојну 27. јуна у којем је погинуо полицајац Тарик Љубушкић, а шесторо људи је повријеђено, од којих тешко полицајка Едина Хиндић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog