Tema nedelje

Црно-бијели полусвијет

Специјална полиција је синоћ упала у клуб Блек енд вајт у Градишци на Сави, уз наглашено претјерану употребу силе.


Дан пред почетак школске године, освануо је тако што је много младих људи из Градишке на Сави дошло родитељима кући са тјелесним повредама. Оно што из Полиције РС квалификују као "класичну рацију", претворило се у десетине повријеђених, који су према ријечима очевидаца биле сасвим непотребне.

- Постројавали су људе уза зид, командујући да држе руке у зраку. Ко спусти руку добије шамар. Једна дјевојка се кренула јавити на телефон и зато су је бацили на под. Онда притрчи њен момак да је брани и онда га испендрече, каже један од присутних, који је нагласио своју жељу да остане анониман.

Још се наводи да је контрола присутних трајала необично дуго, да су полицајци били необично груби, а да су батине добиле чак и многе дјевојке, при чему је полиција шамарала, бацала на под, ударала пендрецима.

- Ми ћемо сада своју дјецу лијепо одвести на љекарске прегледе, па ћемо сви заједно да поднесемо тужбу за прекомјерну употребу силе. Не бих сад да ме именујете, док не видимо ко ће све и како ћемо тачно наступити, каже једна од љутитих мајки чији се син из ноћног провода у суботу на недељу вратио са пругама преко леђа.

Полиција не ради викендом

Званично саопштење из полиције очекује се тек у понедељак, јер службе које се тим баве не раде недељом. На званичне телефоне нико се не јавља, а познато је да се и потпароли полиције не јављају на телефон већ од петка након 15 часова. Наравно, поготово ако ситуација није баш репрезентативна, као што је сада случај.

Ми, усљед ограничених средстава о којима стално наричемо, немамо намјеру прогањати полицијске службенике и потезати везе, да би добили званичан став поводом онога, поводом чега су рано јутрос требали одржати конференцију за штампу.

А шта се шушка?

Власник ноћног клуба Блек енд вајт је Милан Вујичић, звани Вујке, и нико од незваничних саговорника са којима смо разговарали, не сумња да су циљ препада заправо били власници угоститељског објекта.

Чак и они који истог доводе у везу са крим-миљеом, питају се због чега је морала испаштати омладина, која је ту била само да би се забавила?

Наравно, као и увијек у оваквим случајевима, истина је негдје у сабирку државних службеника који су мало дали себи превише одушка, а имају овлаштење да користе физичку силу; конкуренције којој не одговара пословање локала пуног младих људи; те власти која је у стању да то све нареди и спроведе.

Обавјештаваћемо вас како се ситуација буде развијала.

 

С.З.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog