Kultura

Снимање филма у Босни била је лудост

"Режирање филма 'У земљи крви и меда' у Босни, било је најбоље искуство у мом животу", изјавила је глумица Анђелина Џоли у емисији "60 минута" на америчкој телевизији ЦБС. Анђелина је рекла да су многи сматрали да је снимање филма у Босни права лудост, што је и она по мало мислила.


Анђелина је на америчкој ТВ станици ЦБС објаснила зашто је за свој филм одабрала баш рат у Босни. "Осјетила сам да јако мало знам о том периоду. Осјетила сам да је за нас важно да говоримо о томе, оживимо ту тему и научимо из ње".

Каже да људи који је познају нису били изненађени што снима филм тако тешке тематике, али су ипак сматрали да је то помало луд потез. "И сама мислим да је то било помало лудо", додала је глумица/редитељ.

У кратком прилогу на ЦБС-у појавили су се и Раде Шербеџија, Горан Костић и Зана Марјановић, потврђујући да су и сами учествовали у измјенама дијалога и сцена, и да сматрају да се у филму огледа брутална реалност рата.

Водитељ Боб је Анђелину питао о протестима босанских жена жртава рата, као и то да ли је уопште била свјесна у шта се упушта.

"Нисам знала да ће све бити тако осјетљиво. Морали смо да пазимо на сваки корак, сваки потез је био осјетљив", рекла је Анђелина и напоменула да се ради о фикцији, а не о документарцу.

(Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog