Vijesti

Nevesinjski ljekari još nisu primili oktobarsku platu

NEVESINJE - Rukovodstvo i radnici Opšte bolnice u Nevesinju uputili su apel Ministarstvu zdravlja RS i Fondu zdravstvenog osiguranja da hitno riješe problem finansiranja nevesinjske medicinske ustanove, koja jedina u Republici Srpskoj nije primila platu za oktobar ove godine.

Ujedno su zatražili razumijevanje za specifične okolnosti u kojima radi ta bolnica, navodeći da je očigledno da sadašnji sistem finansiranja sekundarne finansijske zaštite po DTS sistemu tek polovično obezbjeđuje sredstva za njeno funkcionisanje, prenose Novosti.

- Za normalno funkcionisanje bolnice mjesečno je potrebno oko 150.000 maraka, a od Fonda dobijamo samo 85.000 što je dovoljno samo za plate zaposlenih - kaže dr Boro Vasiljević, direktor Opšte bolnice u Nevesinju, zdravstvene ustanove koja u posljednjih deset godina nije povećala broj radnika.

- Bolnica u Nevesinju opstala je u teškim ratnim okolnostima zahvaljujući velikom entizujazmu ljekara i osoblja. Bio bi apsurd da se sada u mirnodopskim uslovima dovodi u pitanje njeno funkcionisanje - rekla je dr Smiljka Mitrinović i pozvala sve nadležne u Srpskoj da pokažu mnogo više razumijevanja za bolnicu koja je jedan od simbola stvaranja RS.

Novosti/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog