Vijesti

Skandal na Kosovu: Uhapšeno 9 Srba iz pratnje Aleksandra Vulina

GRAČANICA - Kosovska policija privela je u Gračanici 9-oro Srba, za koje se tvrdi da su iz pratnje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, poslije božićne liturgije u manastiru Gračanica, a Aleksandar Vulin za Telegraf kaže da neće otići iz Gračanice dok oni ne budu pušteni

Kosovska policija privela je u Gračanici više Srba posijle božićne liturgije u manastiru Gračanica. Kosovski ministar Bajram Redžepi kaže da je uhapšeno 9 osoba.
Koordinator vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zlata Radovanović potvrdila je da je više osoba privedeno u Gračanici, ali nije mogla da kaže zašto je to učinjeno.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin je u izjavi za Telegraf rekao da su privedeni bez ikakvog obrazloženja i da on neće “otići iz Gračanice dok oni ne budu pušteni”.

- Uhapšeno je 9 naših hodočasnika koji su sa prostora sjevera Kosova i Metohije, uhapšen je i jedan mladić iz Gračanice, oni su jednostavno privedeni bez ikakvog objašnjenja – rekao je Vulin i dodao da je  bio u policijskoj stanici KPS-a ali da nije dobio nikakvo obrazloženje o razlogu njihovog zadržavanja.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi rekao je da ima informaciju da je uhapšeno devet osoba.

Prema njegovim riječima, razlog za hapšenje je bio što su ta lica navodno na sebi imala obilježja civilne zaštite.

Uhapšeni, za koje se tvrdi da su iz pratnje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina, nalaze se na informativnom razgovoru u policijskoj stanici.

TelegrafRs/Frontal


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog