Vijesti

Mišković otjerao sveštenika iz ćelije!

BEOGRAD - Miroslav Mišković, uhapšeni vlasnik „Delte“, odbio je juče, na Božić, da se pričesti i da primi blagoslov od sveštenika, prenosi Kurir.

Kako tvrdi dobro obaviješteni izvor Kurira, pravoslavni sveštenik juče prije podne posjetio je Centralni zatvor u Bačvanskoj ulici kako bi zatvorenici koji slave Božić mogli da se pričeste i eventualno ispovijede. Međutim, iako je pred Božić postio jedući isključivo povrće i voće, najslavniji zatvorenik Bačvanske nije htio da ga primi!

- I Miškoviću je, kao i ostalima, ponuđena mogućnost da prime svetu tajnu pričesti i porazgovaraju sa sveštenikom, ali on je rekao da to ne želi. Zašto je odbio razgovor s popom, ne znamo, jednostavno - nije hteo ni da priča o tome. Ipak, i on je Božić proslavio i obeležio svečanom trpezom. Iz „Deltinog“ restorana „Deltino“ juče mu je dostavljena hrana - njegovo uobičajeno povrće, ali ovog puta mesom - kaže izvor Kurira.

Umjesto razgovora s popom, Mišković je na Božić izašao u kratku šetnju u zatvorskom dvorištu, protegao noge na pola sata i zatim se vratio u ćeliju. Ostatak dana proveo je u ćeliji sa svojim sapatnikom Jožefom Kasom.

Podsjetimo, Miroslav Mišković uhapšen je, zajedno sa sinom Markom, 12. decembra 2012. zbog malverzacija u privatizaciji putarskih firmi. Mišković je preko svojih advokata nudio nevjerovatnih 19 miliona evra jemstva kako bi praznike dočekao na slobodi, ali mu je taj zahtjev odbijen.

Živio na povrću i ljutim papričicama

Kako je Kurir pisao, Mišković se uredno pridržavao božićnog posta. Iako mu je dozvoljeno da iz restorana naručuje šta god hoće, vlasnik „Delte“ proteklih dvadesetak dana živio je na posnoj hrani - grilovanom povrću i obaveznim ljutim papričicama.

Nezavisne/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog