Intervju

Vanja (The Frog) Mišić: Spremamo puno dobre muzike

Vanja Mišić, je mlada energična frontmenka benda Vanja The Frog koji se za relativno kratko vrijeme uspio nametnuti svojom muzikom i pojavom, kako u gradu na Vrbasu, tako i širom BiH. Do sada su, pored mnogobrojnih obrada, izdali tri singla. Ovim tempom nastavljaju i dalje, te najavljuju poklon singl za Dan zaljubljenih, 14.2.

Šta pripremate novo ovih dana?

Spremamo novi singli koji bi trebao izaći 14. februara kao poklon svim zaljubljenim i nezaljubljenima ljudima, ali prije toga ćemo izbaciti spot za jednu našu drugu stvar koja se zove Ljubav i planovi. U suštini imamo dosta materijala i nekako je sreća da se takmičimo šta će prije izaći. Planiramo taj novi singl koji se zove Meni se, i znači uskoro publika može da očekuje već pomenuti novi spot.

Da li su dosadašnji singlovi uvod u prvi album grupe?

Mi smo dosta razgovarali o tome i nismo sigurni da se danas uopšte isplati izdavati album, i koliko je to pametno. Ali, za početak prvo ćemo izdavati singlove, raditi, snimati spotove i truditi se da ostanemo u kontinuitetu u našem gradu i u medijskom prostoru. Znači, nismo sigurni da li će biti album, ali biće dosta dobre muzike, to vam možemo obećati.

Da li imate planiranih  nastupa?

Što se tiče lokalnih nastupa imamo planirano 2. februara u JazzLook-u u Banja Luci, a takođe planirano je i gostovanje u Sarajevu u februaru, a što se tiče regionalnih nastupa imali smo u planu posjetu Novom Sadu, međutim sticajem okolnosti nismo otišli. Imamo razne pozive, al čekamo pravi momenat da se to desi.

Koliko pažnje pridajte uopšte promociji?

Promocija je jako bitna, i u to smo se uvijerili milion puta. Što se tiče Banja Luke, mislim da smo stvarno uspjeli da pokrijemo to medijsko nebo i prostor, a i dalje od našeg grada se trudimo da radimo pa smo spominjani i na portalima širom BiH, a imamo i saznanja da neke naše stvari puštaju i hrvatske radio stanice. Znači, promocija nam je važna i nastojaćemo i dalje da se još više angažujemo na tom polju.

Odakle naziv benda Vanja The Frog?

To je proizašlo iz moje ljubavi prema žabama, a i u jednoj pjesmi od Letu štuke se spominje žaba hemafrodit što je bio moj nik nejm na Fejsbuku, pa kad smo razmišljali o imenu benda ostalo je Vanja The Frog.

 

Kako iz tvog ugla izgleda biti mladi i odrastati u Banja Luci?

Ja sam okružena ljudima kojima prvo što padne na pamet poslije srednje škole jeste da odu odavde. Ako pođem od sebe i ja bih isto voljela ići negdje vani, ali isto tako imam tu jednu stranu sebe koja bi željela nešto promijeniti ovdje, i to tako što ću početi od sebe. Nije mi lako, ali mislim da svako treba da krene od sebe, i počne raditi na sebi i tako mijenjati i okolinu i našu današnjicu.

Šta Vanja privatno voli da sluša?

Pa volim Ajmi Vajnhaus, volim Elemental, oni su mi tako jedan omiljeni bend. Slušam dosta razne muzike, i svaki dan otkrijem nešto novo, pa se time zarazim. Posljednje što sam otkrila jeste bend iz Hrvatske, zove se Izae, i ne nastupaju uživo, ali imaju jednu mješavinu poezije i muzike, tako da je to neka moja preporuka svima.

 

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog