Vijesti

Demanti o postizanju sporazuma u aprilu

BEOGRAD - Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Aleksandar Vulin demantovao je za Srnu izjavu iz Prištine da će se pregovori premijera Srbije Ivice Dačića i prištinskog predstavnika Hašima Tačija okončati u aprilu postizanjem sporazuma, koji može biti mirovni sporazum sličan onom između dvije NJemačke.

Vulin je rekao da nema istine u tome da je to Dačiću i Tačiju jasno stavila do znanja visoki predstavnik EU Ketrin Ešton, kao što tvrdi koordinator prištinskog tima u dijalogu sa Beogradom Bljerim Šalja.

"Naravno da nema istine u tome. Prvo, takve stvari se ne mogu uslovljavati, a drugo, Srbija nikada nije bila u ratu sa Kosovom. Prvo bi ta država morala da postoji a za Srbiju ta država ne postoji", rekao je Vulin.

On je napomenuo da je Srbija bila u ratu sa NATO-om i da je taj rat završen Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom UN 1244.

"Ja bih voleo da srpski mediji prave jasnu razliku između onoga što Priština govori kako bi Hašim Tači na svojim unutrpartijskim izborima bolje prošao i onoga što je zdrav razum i istina", naveo je Vulin.

On je ponovio da nije tačno da je Dačić navodno nudio podjelu Kosova u Briselu.

"Možda bi to Tači voleo, ali mi smo ponudili platformu i tu smo rekli sve što smo imali da kažemo", rekao je Vulin.

Koordinator prištinskog tima u dijalogu s Beogradom Bljerim Šalja izjavio da će se pregovori Tačija i Dačića okončati u aprilu postizanjem sporazuma, koji može biti mirovni sporazum sličan onom između dvije NJemačke.

U emisiji prištinske televizije Kohavizion /KTV/, Šalja je rekao da je to dvojici premijera jasno stavila do znanja visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton.

Agencije/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog