Region

Tadić stigao na saslušanje

BEOGRAD - Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić stigao je na saslušanje kod istražnog sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu, po tužbi koju je još 2004. godine protiv njega podnio penzionisani načelnik Uprave za bezbjednost Vojske Srbije i Crne Gore.

Saslušanje Tadića trenutno je u toku.

Prvi osnovni sud u Beogradu za danas je zakazao saslušanje bivšeg predsjednika Srbije, poslije čega bi sudija trebalo da odluči da li će pokrenuti istragu protiv njega.

Penzionisani general tereti Tadića da je kao ministar odbrane počinio zloupotrebu položaja, jer je njegovom odlukom penzionisan nakon neosnovanog hapšenja u akciji "Sablja".

"Tomićevom tužbom bili su obuhvaćeni i nekadašnji ministar policije Dušan Mihajlović, šef Biroa za informisanje Vlade Srbije Vladimir - Beba Popović i načelnik Generalštaba Branko Krga, ali su optužbe protiv njih zastarjele pa bi eventualno mogli da budu pozvani da svjedoče u tom postupku", rekao je Tanjugu Tomićev advokat Goran Petronijević.

General je u tužbi naveo da su ga bivši tuženi funkcioneri neosnovano povezali sa "zemunskim klanom" i uhapsili suprotno propisima, zbog čega je provelo 100 dana u pritvoru.

Zbog neosnovanog boravka u pritvoru Tomiću je kasnije isplaćena velika materijalna odšteta, oko šest miliona dinara.

Nezavisne/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog