Region

Ni Milošević me nije tukao, a kamoli Džajić

BEOGRAD - Potpredsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović ponovo je sinoć demantovao tvrdnje pojedinih medija da ga je predsjednik kluba Dragan Džajić udario u incidentu na stadionu u srijedu.

"Svojevremeno ni Slobodan Milošević me nije udario, a kamoli Džajić. Da jeste, vratio bih mu barem tri puta. Džajić je bio uzrujan i krenuo je na mene, pokušao da me udari, ali nikakve tuče nije bilo, kako su zlonamjerno preneli pojedini mediji. Ja incident nisam inicirao, došlo je do razlika u načinu rada i to nije ništa strašno. Taj incident bi trebalo zaboraviti u interesu Crvene zvezde ", izjavio je Čović gostujući u emisiji "Utisak nedjelje" na TV B92.

On je dodao da je Crvena zvezda "veliki sistem koji je žestoko propao".

"Ako ne postavimo dogovore kako treba, doživećemo još goru sudbinu nego pre šest meseci. Sukob nije počeo u sredu, počelo je oko fonda za pomoć Crvenoj zvezdi, ja nisam ništa htio da radim bez dogovora s njim. Problemi su proistekli kada nismo uspeli da dovedemo dva igrača i nismo krenuli u deblokadu računa", istakao je potpredsjednik crveno-bijelih, podsjetivši da klub ima svoju fondaciju.

"Zamena je teza, ja nikad nisam pozivao bivše Zvezdine igrače da pomognu novčano. Mi moramo da radimo na nov način, ovo su nova vremena i mora da se radi po čitav dan da bi se zaradio novac, svi moraju da budu maksimalno mobilisani. Neophodna je efikasnost u radu", istakao je Čović, dodajući da je incident na Marakani predimenzioniran.

"Ne mislim da je to nešto najstrašnije. Sada imamo mnogo bolje stanje u klubu nego kad smo došli, a da bi bilo još bolje mora da se radi. Uspeli smo da skinemo dug za 4,5 miliona evra, ali moramo biti svesni da ne živimo više u starom vremenu. Nismo otišli u stečaj samo zahvaljujući toleranciji državnih organa. Da potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić nije pomogao Crvena zvezda bi potonula. Došla je Radna grupa, krenulo se sa analizama, sanacijama. Ne treba, naravno, zaboraviti da Vučić obezbeđuje pomoć i Partizanu", rekao je Čović.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda Jovan Šurbatović takođe smatra da incident između Džajića i Čovića treba što prije zaboraviti, a u interesu Crvene zvezde.

"Taj neprijatan događaj treba staviti 'ad akta'. Pred Džajićem i Čovićem je težak posao konsolidacije stanja u klubu, koje je zatečeno. Neophodno je da u interesu Zvezde prevaziđu sukobe i vrate poljuljano poverenje navijača", rekao je Šurbatović u "Utisku nedjelje", dok je glavni i odgovorni urednik "Sportskog Žurnala" Predrag Sarić ocijenio frapantnom činjenicu da je vijest o sukobu na Marakani procurela munjevitom brzinom.

"To pokazuje da u klubu nije sve idealno kako se u prvi mah činilo. Nadam se da ćemo iz Crvene zvezde uskoro imati pozitivne vijesti, međutim, izgleda da nije moguće da Džajić i Čović budu jak tim", rekao je Sarić.

Agencije/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je između Republike Srpske i FBiH entitetska granica ili administrativna linija?

Rezultati ankete
Blog