Vijesti

Može li Šarić da sruši vladu?

BEOGRAD - „Vjerujem da gospodin Dačić zna šta govori, on vodi vladu”, ovako je juče prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić prokomentarisao demanti srpskog premijera da je njegov bivši šef kabineta Branko Lazarević bio u kontaktu sa nekim članovima Šarićevog klana optuženog za šverc oko 5,7 tona kokaina.

Vučić nije želio da govori o političkoj dimenziji ovog slučaja, ali je najavio „bilo ko, pa makar bio i neko iz mog okruženja, ma ko to bio, a da je sarađivao sa klanom Šarića i počinio krivično djelo, snosiće odgovornost”.

Za premijera je, pak, izveštaj MUP-a, koji su ovih dana objavili neki mediji, namještaljka i kompromitacija vlade koja nije ni u kakvoj vezi sa Lazarevićem već sa njim samim. A na tome, kako je rekao, rade „razni”.

Ovo nije prvi put da zbog Šarića ima „šumova” na vezama u vladi. Podsjetimo, predsjednik vlade je rekao da BIA i VBA nemaju informacije o vezama nekog aktuelnog člana vlade sa Šarićem. Reagujući na tu izjavu Vučić je rekao da nema odgovor na pitanje da li je neko od članova vlade sarađivao sa odbjeglim narko-bosom Darko Šarićem zato što je istraga u toku.

Politika/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog