Vijesti

Margetić predao tužbu protiv Dodika

BEOGRAD - Pred Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, hrvatski novinar Domagoj Margetić predao je navodne dokaze i tužbu protiv predsjednika RS, Milorada Dodika o navodnoj malverzaciji sa novcem u Srbiji.

Član Izvršnog odbora SNSD-a Željka Cvijanović ocijenila je da su to pokušaji da se diskredituje predsjednik i lider najveće partije RS, ali da svako ima pravo da podnese tužbu, međutim, i da je mora dokazati. Ona je naglasila i da je najavljena konferencija u Beogradu na kojoj će učestvovati opozicione partije iz RS, a na kojoj će se govoriti o unutrašnjim pitanjima Srpske organizovana s istim namjerama. U Medija centru u Beogradu za subotu je zakazana pres-konferencija čiji su učesnici lideri SDS-a Mladen Bosić, PDP-a Mladen Ivanić, SRS-a Milanko Mihajlica i DP RS Dragan Čavić.

Kako piše na veb stranici Medija centra, konferencija

za novinare "Istraživačkog centra za odbranu i bezbjednost" zakazana je o temi "Republika Srpska, odnosi sa Srbijom i organizovani kriminal".

Dragan Čavić koji će učestvovati na ovoj konferenciji ne vidi ništa sporno što će se u Beogradu govoriti o RS. On kaže, da je cilj konferencije, tačnije okruglog stola, da se čuje i mišljenje onih koji su pozvani.

Na konferenciji će učestvovati i Mladen Ivanić koji naglašava da će se odazvati svakom pozivu koji dolazi iz Beograda. Za predsjednika Socijalističke partije RS Petra Đokića sve ovo ukazuje na pripremljeni scenario koji se odnosi na diskreditaciju važnih ličnosti RS.

Istraživački centar za odbranu i bezbjednost u Beogradu u čije ime djeluje Darko Trifunović je jedna od sponzorisanih organizacija iz inostranstva, naglašava analitičar Miroslav Lazanski.

Inače, slab odziv beogradskih medija i političke podrške prilikom predavanja krivične prijave Specijalnom tužilaštvu protiv predsjednika Srpske i pokušaju da se destabilizuje RS, i Beograd i Srbija su dali jasno do znanja da ne žele rascjep dvije srpske zemlje.

RTRS/Frontal 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog