Vijesti

Ništa od EU, Vlada pada 20. februara, vanredni izbori već u maju?!

Beograd - Za dvije nedjelje biće odložena odluka o datumu za početak pregovora Srbije i EU. Nakon takve negativne vijesti Aleksandar Vučić ispuniće obećanje i naložiće raspisivanje vanrednih izbora

Vlada Srbije, suprotno većini očekivanja, ni poslije “Afere Šarić” i kriminalizacije premijera Srbije nije pala, ali će se u narednom periodu to, ipak, dogoditi, a građani Srbije će u veoma kratkom roku, morati ponovo na glasanje, saznaje Telegraf.rs!

Kako portal prenosi, iz dobro obavještenih izvora, Vladi Srbije neće “presuditi” Šarić, ni borba protiv korupcije već, koliko god to čudno u Srbiji zvučalo, “data riječ” Aleksandra Vučića da će se ići na izbore ukoliko ne dobijemo datum za početak pregovora oko pristupanje Evropskoj uniji. Prema saznanjima Telegrafa, krajem februara (okvirno oko 20.2.) iz Evropske unije u Srbiju biće poslata neugodna poruka po vlasti i građane koja će glasiti da se, ponovo, odlaže odluka o datumu za početak pregovora.

Kako za portal tvrde naši dobroobavješteni sagovornici razlog za ponovno odlaganje odluke o  datumu za početak pregovora Srbije i EU neće biti dijalog Beograda i Prištine, već taj što se u NJemačkoj ove godine, na jesen, organizuju savezni parlamentarni izbori i da trenutno najjačoj članici unije ne odgovara priča o novom proširenju i problemi koje to proširenje donosi.

- Iz EU stižu sve jasnije poruke i signali da će zbog obaveza NJemačke i preokupacije svojim izborima oko 20. februara biti odložena odluka o datumu za početak pregovora Srbije i EU. Nakon takve negativne vesti po Srbiju prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, inače trenutno operativno i prvi čovjek srpske političke scene, odlučiće se za opciju vanrednih izbora u zemlji – kaže naš sagovornik.

Prema njegovim riječima vanredni izbori u Srbiji raspisaće se vrlo brzo nakon takve vijesti iz Brisela, a građani Srbije će na birališta u maju ove godine.

- Odmah nakon raspisivanja izbora, krenuće se u kampanju, a građani Srbije bi na biračka mesta ponovo trebalo da izađu najvjerovatnije 19. maja ove godine – tvrdi izvor.

Podsjetimo Vlada je juče zvanično preživjela potrese prouzrokovane “Aferom Šarić”, ali se pominje sve veća mogućnost vanrednih izbora u Beogradu.

- Uprkos teškoj artiljeriji ispaljenoj ka premijeru Ivici Dačiću i optužbama da je znao da komunicira s najbližim saradnicima narko-bosa Darka Šarića, u SNS nije bilo dovoljno odlučnosti da se presječe i ode na nove izbore, ali to u ovom slučaju neće moći da izbegnu i ići će se na vanredne izbore. Vučić je dao riječ da će se ići na izbore ukoliko nas Evropa i dalje bude držala na stendbaju, a ovo je i idealna prilika  da održi obećanje, a da pritom Vlada neće pasti zbog afera, – zaključuje izvor Telegrafa koji je insistirao na anonimnosti.

Telegraf.rs/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog