Region

Albanci brane isticanje makedonske zastave u Strugi

STRUGA - Mještani struškog sela Misleševo danima negoduju protiv lokalnih vlasti Struge, gradića na jugozapadu Makedonije u kome je dominantno albansko stanovništvo, zbog toga što im ne dozvoljavaju da postave makedonsku zastavu.

Mještani Misleševa namjeravaju da podignu makedonsku zastavu na 20-metarskom jarbolu, kao odgovor na albanske zastave koje su se zavijorile na području Struge povodom Dana albanske zastave - 28. novembra prošle godine.

Predsjedniku Mjesne zajednice Misleševo Strezi Jovčevskom uručeno je rješenje inspekcijskih organa Struge za uklanjanje betonskog stuba na kome bi trebalo da bude izgrađen jarbol. 

Jovčevski je lokalnim medijima izjavio da ova inicijativa nema nikakav etnički ili vjerski predznak koji bi mogao da izazove nemire kod stanovništva, jer bi makedonska državna zastava bila istaknuta na privatnom posjedu.

Krajem januara je u etnički mješovitom selu Labuništa na području opštine Struga zapaljena pravoslavna crkva stara dva vijeka, u kojoj se čuvaju vrijedne ikone.

(Srna/Frontal9

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog