Vijesti

Izvinjenje portala "24 sata.info"

SARAJEVO - Redakcija portala "24 sata.info" izvinila se danas zbog objavljivanja fotografije uz tekst o učenicima iz Republike Srpske na kojoj učenik na rukavu nosi nacistički znak, navodeći da je administrator nenamjerno postavio spornu sliku.

"Naša namjera nije bila izazivanje bilo kakve provokacije, niti vrijeđanja bilo koga. Portal `24 sata.info` je od nastanka radio na izgradnji međusobnog povjerenja i zajedničke budućnosti svih građana i naroda u BiH", navedeno je u saopštenju.

Redakcija portala izvinila se, zbog neugodnosti, koje je izazvala ovim nenamjernim postupkom.

"S tim u vezi želimo još jednom da istaknemo da je objavljavanje ovakvog sadržaja bilo potpuno neprihvatljivo", navedeno je u saopštenju ovog portala.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske najoštrije je osuđudilo portal "24 sata.info" koji je tekst o učenicima iz Republice Srpske ilustrovao fotografijom sa nacističkim znakom i najavljuje da će iskoristiti sva pravno raspoloživa sredstva da bude sankcionisan ovaj postupak.

"Stav Ministarstva prosvjete i kulture je da ovakva ilustracija predstavlja provokaciju i vrijeđa djecu Republike Srpske, te ugrožava međusobno povjerenje građana u BiH i izgradnju zajedničke budućnosti na ovim prostorima", saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarstvo je najavilo da će iskoristiti sva pravno raspoloživa sredstva da se sankcioniše ovaj portal zbog objavljivanja uvredljivih sadržaja i zaštite učenici u Republici Srpskoj.

Tekst pod naslovom "Alarmantan podatak: U Republici Srpskoj sve manje osnovaca" uz fotografiju na kojoj učenik na rukavu nosi nacistički znak portal "24sata.info" objavio je u subotu, 9. februara.

Srna/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog