Vijesti

BIA - Kriminalni klanovi planirali diverziju na avionu Vlade Srbije; Dačić sletio bezbjedno

BEOGRAD - Avion Vlade Srbije kojim je premijer Ivica Dačić putovao za Irsku sletio je na beogradski aerodrom oko 21.15 časova, javlja Radio-televizija Srbije.

Mediji u Srbiji nešto prije polijetanja ovog aviona prenijeli su da je Bezbjednosno-informativna agencija /BIA/ došla do informacija da postoji mogućnost da dođe do kvara ili diverzije na avionu Vlade Srbije kojim je Dačić ranije odletio u Dablin.

Direkcija policije prethodno je obavijestila premijera Dačića da BIA ima saznanja da vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje da za interese svojih kriminalnih grupa, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade, izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsjednika, premijera ili prvog potpredsjednika Vlade.

Kvar bi izazvao djelimično oštećenje i nakon polijetanja doveo do pada aviona, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju bio namjerno izazvan kvar, jer se avion u posljednje vrijeme u više navrata kvario, sa čime je javnost bila upoznata, saopštio je ranije MUP.

Dačić je odlučio da ipak nastavi sa međunarodnim aktivnostima, nakon što se konsultovao sa prvim potpredsjednikom Vlade Aeksandrom Vučićem.

U dogovoru sa članovima posade Dačić je odlučio da za Beograd krene u 18.30 časova istim avionom sa kojim je delegacija i doputovala u Dablin.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog