Vijesti

Tom Henks: Kosovo je bilo i biće srpsko

Dvostruki Oskarovac Tom Henks (56) stao je na stranu Srba i u emisiji kablovske stanice E rekao da je Kosovo oduvijek bilo srpsko i da će biti jednog dana ponovo!

Govoreći o skorašnjem početku snimanja holivudskog spektakla o istorijatu nastanka izraelske države u produkciji Stivena Spilberga, u kome će igrati jednu od glavnih uloga, američki glumac je uporedio golgotu Jevreja sa stradanjem i patnjom kosovskih Srba:

 Uprkos pogromu Holokausta tokom Drugog svjetskog rata i svemu što im se dešavalo stotinama godina ranije, Jevreji nikada nisu izgubili vjeru da će se vratiti u svoju zemlju. Sličan slučaj imamo i danas kada je riječ o Kosmetu. Tamo su nekada živjeli Srbi, podizali manastire i imali svoje kraljeve, a onda su došli Albanci i protjerali Srbe. Krajem 20. vijeka na Srbe su padale NATO bombe, ali oni i dalje ne žele da priznaju da je Kosovo samostalna država i govore “Kosovo je Srbija”, poput Jevreja koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju. Možda to bude slučaj i sa Srbima!

Inače, Tom Henks se krsti sa tri prsta, a pravoslavlju se okrenuo 1988. godine kada se oženio Ritom Vilson, glumicom grčkog porijekla. Brine se o kalfornijskoj Crkvi Svete Sofije, koja pripada Carigradskoj patrijaršiji, a uoči svakog Uskrsa - pričešćuje se sa porodicom.

(Večernje novosti/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog