Vijesti

Radionica u okviru evropske antikorupcione obuke

ISTOČNO SARAJEVO - U Istočnom Sarajevu danas će biti otvorena trodnevna radionica u okviru primjene Evropske antikorupcione obuke /EACT/.

Radionica se održava u okviru projekta "EU podrška provođenju zakona", koji je započet u maju prošle godine, i trajaće do aprila 2014. godine, a finansira ga EU u iznosu od sedam miliona evra kroz Instrument za pretpristupnu pomoć IPA 2010.

U saoštenju Delegacije EU u BiH navodi se da je EACT praktično orjentisan projekat Austrijskog federalnog antikorupcionog biroa koji se provodi od 2011. do 2013. godine u saradnji sa Slovačkom antikorupcionom jedinicom, Državnom jedinicom za antikorupcione istrage slovenačkog Ministarstva unutrašnjih poslova i Slovenačkom antikorupcionom komisijom.

Radionica je organizovana u okviru projekta saradnji sa Ministarstvom bezbjednosti BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, te predstavlja jednu od brojnih aktivnosti podrške borbi protiv korupcije.

Fokus radionice, koja će biti otvorena u zgradi Sipe u Istočnom Sarajevu, je jačanje institucionalnih kapaciteta agencija za provođenje zakona i ostalih aktera u BiH, uključujući civilno društvo i nevladine organizacije, koji se bave problematikom borbe protiv korupcije u segmentima policijske istrage i krivičnog gonjenja, prevencije i međunarodne saradnje.

Radionica će svečano biti otvorena obraćanjem zamjenika ministra bezbjednosti BiH Mladena Ćavara i rukovodioca projektnog tima Karla Lesjaka.

Nakon uvodnih obraćana predviđena su predavanja i prezentacije međunarodnih i domaćih stručnjaka, kao i razmjena praktičnih iskustava.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog