Region

Hrvati se rasporedili na ulazima u Vukovar

Hrvati iz Vukovara, koji se protive uvođenju ćirilice u službenu upotrebu, rasporedili su na ulazima u grad, gdje namjeravaju da dežuraju i skidaju table sa dvojezičnim natpisima ako one budu postavljene, rekli su članovi tzv. štaba za odbranu hrvatskog Vukovara.

 Na centralnom vukovarskom trgu u 7.30 časova započelo je okupljanje radi najave postavljanja ćiriličnih tabli na ulazu u grad.

Iako se očekivao dolazak većeg broja ljudi, na trgu se okupilo oko 50 Hrvata iz Vukovara, jer je dan ranije stigla potvrda da table s ćirilicom danas, ipak, neće biti postavljene, navodi "Večernji list" na internet stranici.

Članovi "štaba za odbranu hrvatskog Vukovara" kažu da, ako hrvatska Vlada ne odustaje od namjere uvođenja ćiriličnih tabli, neće odustati ni oni, te da će istrajati u svojoj borbi do kraja.

U Policijskoj upravi vukovarsko-sremske ranije su rekli da nemaju informacije o najavi postavljanja dvojezičnih natpisa.

"Nemamo ni zvanične, ni nezvanične informacije o tome niti da radi bilo kojeg drugog razloga dižemo interventnu jedinicu", rekao je portparol te policijske uprave Domagoj DŽigumović.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog