https://www.youtube.com/watch?v=g1kOKcKoows

Region

Vučić: Nikoga nećemo terati da nam da nešto što nismo zaslužili (VIDEO)

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, poslije današnjeg razgovora u Berlinu sa Kristofom Hojzgenom, ključnim saradnikom njemačkog kancelara Angele Merkel, izjavio je da Srbija ima velike izglede da postane dio EU, ali i za ekonomski napredak u narednom periodu.

"Naši nemački sagovornici ne mogu da ne primete veliki napredak Srbije na evropskom putu i to nam ovde ističu na svakom koraku, ali postoje još neke stvari koje moramo da učinimo, a to je ono što je najvažnije za naše građane Srbije - reforme u oblasti ekonomije, vladavina prava i borba protiv korupcije", rekao je Vučić.

On smatra da je Srbija svojim radom zaslužila datum pregovora za priključenje EU, prenose mediji u Srbiji. "Ako dobijemo datum, biće to sjajna vest za Srbiju, ali nikoga nećemo terati da nam da nešto što nismo zaslužili", naveo je Vučić.

Kada je riječ o otvorenim pitanjima iz okvira dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, Vučić je precizirao da Srbija neće odustati od zajednice opština na sjeveru Kosova, da je pitanje bezbjednosnih snaga na Kosovu riješeno Rezolucijom 1244, ali i da je pitanje Suda u sjevernoj Mitrovici - "teško pitanje".

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog