Region

Leskovački maratonac umro tokom utrke

NIŠ - Pedesetjednogodišnji maratonac Dragi Stanković preminuo je danas tokom maratona u niškom parku Čair.

Stanković je, trčeći stazu polumaratona, oko 13.00 časova na desetom kilometru izgubio svijest i pao, a potom preminuo, uprkos naporima medicinske ekipe da ga reanimira.

Stanković, službenik Policijske uprave u Leskovcu, višestruki je učesnik maratona i polumaratona, pišu beogradski mediji.

"Imao je neke srčane probleme. Upozoravali smo ga, ali je rekao da je u dobroj kondiciji i da je dobio odobrenje od svog lekara da može da trči. Trčao je na sopstvenu odgovornost", rekao je organizator 8. zimskog maratona u Nišu Saša Đorđević.

On je dodao da je medicinska ekipa koja je dežurala tokom maratona veoma brzo stigla do Stankovića, kao i ekipa Hitne pomoći, da su pokušali reanimaciju, ali je bilo uzalud i mogli su samo da konstatuju smrt.

Organizatori "Zimskog maratona samoprevazilaženja" navode da je Dragi Stanković i do sada učestvovao na sličnim trkama i da se redovno bavio sportom.

Na ovoj sportskoj manifestaciji u Nišu trčalo je oko 80 maratonaca iz Srbije, Makedonije, Bugarske, BiH, Slovenije i drugih zemalja. Najstariji učesnik imao je više od 70 godina.

"Zimski maraton samoprevazilaženja" održava se od 1995. godine, a pokrenut je sa ciljem da trkačima na duge staze pruži priliku da testiraju svoju spremnost na samom početku nove trkačke sezone, s obzirom da u Srbiji nema odgovarajuće maratonske trke u ovo doba godine.

(Agencije/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog