Vijesti

Dodik: U posljednjih nekoliko godina značajno unaprijeđen kvalitet života građana Banjaluke

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je, zahvaljujući zajedničkom radu republičkih i gradskih vlasti Banjaluke, u posljednjih nekoliko godina značajno unaprijeđen kvalitet života građana.

Dodik je naglasio da se Banjaluka može ponositi mnogim rješenjima u oblasti vodosnabdijevanja, saobraćaja, komunikacija, socijalnih pitanja, ali i svojom ljepotom i uređenjem.

"Danas sam ovdje došao da dam podršku svim projektima koji se rade sa nivoa lokalne samouprave i da napravimo što je moguće veću sinergiju sa republičkim institucijama“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon posjete Administrativnoj službi grada Banjaluka.

On je naglasio da u Banjaluci slijedi rekonstrukcija Kliničkog centra, koja je značajna za cijelu Republiku Srpsku.

Prema njegovim riječima, do 2015. godine trebalo bi da bude završena i gasifikacija i toplifikacija u okviru projekta "Južni tok" koji će obezbijediti energetsku stabilnost za cijelu Republiku Srpsku.

"Pismo koje sam nedavno dobio od ministra energetike Ruske Federacije potvrđuje da je gasovod kroz Republiku Srpsku integralni dio `Južnog toka` i mi u ovom trenutku rješavamo potrebne formalnosti da to bude završeno do 2015. godine i bude u funkciji 2016. godine", rekao je Dodik.

On je naglasio da je na današnjem sastanku dogovreno i da se obezbijedi dodatni novac za adaptaciju sportske dvorane "Borik" koja bi tako dobila pet hiljada sjedećih mjesta, ali i omogućila da se u Banjaluci održi Svjetsko prvenstvo u rukometu za omladince.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da je na današnjem sastanku predsjednika Republike upoznao sa aktuelnim stanjem u gradu,završenim projektima i onima koji su tek u planu.

On je naglasio da Banjaluka nastoji da održi postignuti nivo kvaliteta života građana, bez obzira na tešku ekonomsku situaciju.

"Ključna pitanja su nova radna mjesta, nove investicije, završetak projekata vodosnabdijevanja i mi ćemo na tome raditi“, istakao je Gavranović.

Prema njegovim riječima, Banjaluka treba da u narednom periodu bude začetnik ideje o sklanjanju neradnika i nesposobnih kadrova u administraciji lokalnih samouprava.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog