Vijesti

Nekoliko desetina hiljada u "Šetnji za Zorana"

BEOGRAD - Nekoliko desetina hiljada građana Srbije krenulo je u "Šetnju za Zorana" sa beogradskih Terazija prema zgradi Vlade, povodom deset godina od ubistva premijera Zorana Đinđića. Memorijalna šetnja, kojom građani odaju počat ubijenom premijeru Srbije, počela je u 12.00 časova.

Na čelu kolone građana, koja se proteže od Terazija do zgrade Vlade, nalaze se Đinđićevi najbliži saradnici - lider Demokratske stranke Dragan Đilas, počasni predsjednik DS-a Boris Tadić i lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Skup obezbjeđuju jake policijske snage i pripadnici Žandarmerije.

Predviđeno je da se kolona na trenutak zaustavi pred zgradom Vlade Srbije gdje će biti položeni vijenci, a zatim će produžiti prema Aleji velikana na Novom groblju, gdje je Đinđić sahranjen.

Premijer Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine u dvorištu zgrade Vlade Srbije, a nekoliko časova kasnije u zemlji je proglašeno vanredno stanje koje je trajalo do 22. aprila.

Za ubistvo Đinđića osuđeni su na maksimalnih 40 godina zatvora bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije Zvezdan Jovanović, kao neposredni izvršilac ubistva, i Milorad Ulemek Legija, bivši komandant JSO i organizator ubistva.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog